Payd Blogg

Hur pratar man pengar med sin partner?

Lästid: 2 minuter

För många är ekonomi ett känsligt ämne. Det kan vara extra känsligt om man precis har flyttat ihop med sin partner och helt plötsligt har en massa gemensamma kostnader. Hur börjar man prata om det? Hur säger man till exempel till sin partner att sluta spendera så mycket pengar?

Eftersom vi på Payd vill avdramatisera ekonomi har vi pratat med ett par som har testat sig fram och kan dela med sig av sina bästa tips på hur man tar upp ämnet med sin partner.

Naida och Felix har varit tillsammans i 7 år varav gifta i 3. Som många andra par har de en del gemensamma kostnader. Precis när de flyttat ihop tog Felix mod till sig och frågade Naida om de skulle se över sin ekonomi. “Det första jag frågade Naida var vad hon gillar att lägga pengar på, vilka saker eller nöjen som hon prioriterar. Det kändes bättre att börja prata om det med en positiv vinkel”, säger Felix.

Dela:

Facebook
Twitter
Email

Ladda nerFatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/payd/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/payd/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/payd/publ...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/payd/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52