Payd Blogg

Dela eller hyra?

Lästid: 2 minuter

Hur drar man enklast ner på sina utgifter? Alltför ofta köper vi saker som vi sedan inte använder så ofta. Ta till exempel en borrmaskin. Den används i snitt 18 minuter under sin livstid. Hur kan vi se till att borrmaskinen används mer? Jo, genom att dela på den. Men hur?

Det finns många alternativ när det kommer till att dela på saker. Du kan till exempel hyra ut verktyg via en av alla uthyrningsappar eller gå ihop med dina grannar och köpa verktyg gemensamt. Företag har också börjat hyra ut sina produkter. Nu kan du hyra dina verktyg från Clas Ohlson i stället för att köpa dem. Oavsett vilken delningslösning du väljer så kommer verktygen till användning vilket är bra för både planeten och plånboken.

Vill du hyra eller hyra ut något? Numera finns det en hel del appar att välja mellan. Hygglo, Rentl och Swinga är de appar som först dyker upp om man googlar efter uthyrningsappar. Om du vill hyra en bil av någon i ditt område är SnappCar och GoMore två bra bildelningstjänster. Så tänk på det nästa gång. I stället för att köpa nytt kanske du kan hyra? Och varför inte hyra ut saker som annars bara står och samlar damm?

Dela:

Facebook
Twitter
Email

Ladda ner